Vackra och smärtfria ben lagom till sommaren

På Din Venklinik kan du få hjälp med både åderbråck som gör ont eller generar dig, och missprydande ådernät.

Våra specialister utför endast modern, vetenskapligt understödd behandling med garanterat bestående resultat – utan ärr. Metoderna som används på klinikerna är laser, ultraljudsguidat skum, kirurgi, VNUS Closure, Venaseal Superglue, mikroinjektioner eller en kombination av dessa.

Hos oss kan du till exempel få laserbehandling under lokalbedövning. Tekniken är väl dokumenterad och vi använder den allra senaste och mest skonsamma teknologin. Behandlingen värmebehandlar den dysfunktionella venen i låret eller vaden, varefter kroppen själv avlägsnar blodkärlet. Lokalbedövningen säkrar god kontakt mellan laserfibern och venväggen och skyddar samtidigt den omgivande vävnaden från värmen. Lokalbedövningen gör det dessutom möjligt att använda den nödvändiga höga energimängd som säkrar ett varaktigt resultat. Efterförloppet av behandlingen är nästan smärtfritt.

Dina åderbråck kan också avlägsnas med VNUS ClosureFAST (radiofrekvens). Det är en teknik som utvecklades i USA och Europa på 1990-talet. Det är den bäst dokumenterade av de nya, moderna behandlingarna. VNUS ClosureFAST är mycket effektiv, hållbar och ger praktiskt taget inget obehag efter ingreppet. Din Venklinik har den senaste versionen (ClosureFAST). Metoden går till så att en kateter förs in genom en kanyl i venen som orsakar åderbråcket, varpå kärlet värms upp med radiofrekvens. Värmen får venen att stänga sig själv och blodkärlet elimineras sedan av kroppen. Värmebehandlingen varar 2 ½ minut och känns inte. Det krävs ingen sjukskrivning efteråt.

Vid behandling av svåra åderbråck, till exempel hos patienter som opererats tidigare men fått besvären tillbaka, är det särskilt viktigt att kunna välja mellan flera metoder. Härmed kan vi behandla alla typer av åderbråck, med undantag för de som ska behandlas med kompressionsstrumpor. Våra kliniker är bland de få som har erfarenhet när det gäller behandling av svåra åderbråck.

Mer information om åderbråck och vilka metoder vi använder hittar du på Dinvenklinik.se